Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Ένοχος κανείς πάλι!



Τσικνοπέμπτη χτες και αντί για αποκριάτικες μάσκες, καλό θα ήταν να είχαμε φορέσει μάσκες οξυγόνου...Χτες το πρωί λοιπόν, στις 8.25 π.μ. σημειώθηκε η εξής απίστευτη μέτρηση στο σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον Άρεως: 409 μg ανά κυβικό μέτρο αέρα!!! 700% πάνω από το όριο ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Χτυπήσαμε κόκκινο! Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση προς τους πολίτες! Ως συνήθως δεν κατονομάστηκαν οι υπέυθυνοι (στην περιοχή της ΑΓΕΤ το ντουμάνι είχε διαστάσεις μανιταριού βόμβας). Κανονικά έπρεπε να σημάνει συναγερμός. Να κυκλοφορεί ο κόσμος με μάσκες (όπως Αθήνα παλιά), οι ευαίσθητες ομάδες (ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς κ.λπ.) να παραμείνουν στα σπίτια τους, κ.λπ. Αντ' αυτού, ο κόσμος κυκλοφορούσε ανέμελος με αποκριάτικες μάσκες, είναι βλέπετε καιρός να γιορτάσουμε το Βασιλιά Καρνάβαλο!

6 σχόλια:

AgiosX είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕ!!!!Εάν την γλυτώσουμε εμείς(λέμε τώρα), σίγουρα δεν θα την γλυτώσουν τα παιδιά μας!

AgiosX είπε...

http://www.mie.uth.gr/n_chart10p_img.html

Unknown είπε...

Μαλλώνουν οι Τοπικοί Φορείς σαν τις κατίνες,και κουβέντα για ζητήματα που αφορούν την ΖΩΗ ΜΑΣ!
Και περισσότερο με εξοργίζει η αδιαφορία των συμπολιτών μας.Οταν έγραφα παλιότερα ότι είναι σαν τους βατράχους στον βάλτο,πείραξε.

Υ.Γ.καλώς ήλθες στην μαχητική ομάδα του e-volos!

ΣΟΛΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ είπε...

Τι να πρωτοπεί κανείς; Για τους ανεύθυνους που μας κυβερνούν ή για τον "απλό" κόσμο που δεν αντιδρά; Και η πλάκα είναι ότι η ρύπανση χτυπά πλέον α-ταξικά και τους πλούσιους και τους φτωχούς. Μάλιστα σε περιπτώσεις όπως της Αθήνας οι ρύποι στις πλούσιες περιοχές υπερβαίνουν σε πολλές περιπτώσεις αυτές των φτωχικών γειτονιών...Ωστόσο πέρα από τις βιομηχανίες πρέπει να τα χώσουμε και σε όλους μας που έχουμε παρατήσει τα ποδήλατα και το περπάτημα και έχουμε πέσει με τα μούτρα στη μανία των αυτοκινήτων. Ο Βόλος θα μπορούσε τουλάχιστον να γλιτώσει αυτή τη μορφή ρύπανσης, αλλά το γ&^$^%# life stile άλλα επιτάσσει.

Unknown είπε...

Ποδήλατα χρησιμοποιούμε,αλλά μας αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχουμε.Σε παλαιότερο σχόλιο έγραφα για τις διαβάσεις που κλείνουν και για τους πεζοδρόμους που γίνονται πάρκινγκ.Αλλά είπαμε:Με ακέφαλο Δήμο δουλειά δεν γίνεται.Χρειαζόμαστε λοιπόν ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Entropia είπε...

Το ποδήλατο είναι αγαπημένο και οικολογικό μέσο, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο στην πόλη μας. Ειδικά τώρα με τις κορίνες, είναι αδύνατο να χωρέσει ποδήλατο και αυτοκίνητο (ή ακόμα χειρότερα λεωφορείο) στην ίδια λωρίδα. Χάθηκε ο κόσμος να γίνει ένας ποδηλατόδρομος; (Στην Καρδίτσα λειτουργεί εδώ και χρόνια!) Αντ' αυτού κορίνες, ώστε να αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι ποδηλάτες της πόλης και να γεμίσουν άγχος οι γονείς...
Όσον αφορά το life style, υπάρχει και η sport chic (ή sick) εκδοχή του, οπότε όλοι-δήθεν και μη- μπορούν να καβαλάνε και ποδήλατο (εκτός από καλάμι)...