Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...!


Η αρχή έγινε με την Σκάλα του Μιλάνου στην πλατεία του Αγ.Νικολάου.Στο όνομα του κέρδους.Δεν αντέδρασε κανείς.Μόνο τα κρατικά κανάλια,χρόνια μετά.
Σήμερα,στο όνομα της αντιπαροχής και του κέρδους,η ιστορία του rοck της πόλης,το bar που έκανε γνωστή την πόλη σε όλη την Ελλάδα,το Καφέ Σαντάν,απειλείται με αφανισμό διότι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου το δίνουν αντιπαροχή!Δεν θα πω την ιστορία,δείτε την στο www.cafesantan.gr
Θα πω ότι δεν πρέπει και αυτή την φορά να μείνουμε απαθείς.Το χρωστάμε στον Σπύρο και στον Χρήστο,στις μνήμες μας,στα βράδια μας...

6 σχόλια:

AgiosX είπε...

Το μακροβιότερο Rock Bar της πόλης μας και σίγουρα ένα απο τα μακροβιότερα στην Ελλάδα θα γίνει ωραιότατες γκαρσονιερίτσες-δυαράκια και τριαράκια? Ένα σημείο αναφοράς θα γίνει σπίτια για μελλοντικούς ενοίκους του κέντρου - Κωλονακίου? Είναι πολλά τα λεφτά Άρη..........!

Entropia είπε...

To έργο το έχω ξαναδεί. Κάποτε στα όμορφα Γιάννενα -τη Νο 1 φοιτητούπολη- υπήρχε ένα πολύ σπέσιαλ μπαρ, το "Μαντζάτο". Το Μανζάτο ήταν σημείο αναφοράς για όλη την πόλη, φιλοξενώντας πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς ροκ σκηνής. Για το Μαντζάτο έχει γραφτεί βιβλίο, το Μαντζάτο είχε γίνει σύνθημα σε πορεία ("έξω από το ΝΑΤΟ μέσα στο Μαντζάτο"), το Μαντζάτο ήταν πηγή "μουσικής μόρφωσης" για όλη την πόλη. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, τη θέση του Μαντζάτο πήρε ένα άχαρο τεράστιο εμπορικό κέντρο. Πάει το σπιτάκι, πάει και η αυλή με τα δέντρα. Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και εδώ. Χειροκροτήστε τους!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΠΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ...

Unknown είπε...

Δυστυχώς όπως και σε άλλες περιπτώσεις παλιών σπιτιών – χώρων, από τη στιγμή που η ιδιοκτησία τους περνά στη νεώτερη γενιά (κληρονόμους κλπ) η αντιπαροχή είναι αναπόφευκτη. Κρίμα, γιατί οι ιδιοκτήτες του κτηρίου είναι νέοι άνθρωποι…
Θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην κατεδαφιστεί το Καφέ Σαντάν. Αν οι μουσικοί που τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν εκεί, οι σημερινοί πολιτικοί που διασκέδασαν κάποτε, οι σημερινοί επιχειρηματίες που πέρασαν και όλοι όσοι δέθηκαν με το χώρο τα τελευταία 25 χρόνια, μαζευτούν, ίσως γίνουν η «κρίσιμη μάζα» που μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη.
Αν από την άλλη, παραδοθεί αμαχητί στη μπουλντόζα…
δεν θέλω να πιστέψω πως είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Captain Jim

Unknown είπε...

Τα παιδιά(Σπύρος Χρήστος)φυσικά και δεν θα αφήσουν το θέμα έτσι.Βέβαια απλά χρόνος θα κερδιθεί,διότι οι ταγοί της πόλης είναι πολύ μικροί στο να αντιληφθούν τι σημαίνει πολιτισμός και πολιτιστικό γίγνεσθαι.

G.Bigfoot είπε...

Den 8a pros8esw tpt..
Osoi to exoun zhsei 3eroun.

Ypograpste gia th mh katedafish tou Kafe Santan kai thn synexish ths istorias tou.

http://www.petitiononline.com/k_santan/petition.html