Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ...



Αντιγράφω από το το site της "Ζούγκλας" :


Φυλακές για παπάδες

Ο εγκλεισμός του μητροπολίτη πρώην Αττικής, Παντελεήμονα Μπεζενίτη στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση υπεξαίρεσης, περίπου 60 εκ. δραχμών από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ, προκάλεσε αναστάτωση στην Εκκλησία της Ελλάδας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμος ζήτησε με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας, κ.κ. Χατζηγάκη και Στυλιανίδη, τη δημιουργία ειδικού σωφρονιστηρίου για κληρικούς, το οποίο δε θα βρίσκεται σε φυλακή, αλλά σε μοναστικό εκκλησιαστικό χώρο.
Η επιστολή έχει ημερομηνία 3 Ιουλίου, και σε αυτήν η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι:
- Ιδρύεται κατάστημα κράτησης (σωφρονιστήριο) κληρικών και μοναχών με έδρα την Ιερά Μονή Ανω Δίβρης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Η κράτηση επιτρέπεται και στα μετόχια της μονής. - Οι κρατούμενοι κληρικοί και μοναχοί της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελούν ειδική κατηγορία κρατουμένων και διαβιούν σε σωφρονιστήρια κληρικών. - Οι κρατούμενοι διαβιούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ιερών μονών, ενώ δύνανται να ασκούν ακώλυτα τα λατρευτικά και εν γένει θρησκευτικά τους καθήκοντα.
Το ''ειδικό σωφρονιστήριο κληρικών και μοναχών'' που ίδρυσε η Εκκλησία της Ελλάδος θα λειτουργεί στο μοναστήρι Χρυσοπηγή του ορεινού καταφυγίου της Άνω Δίβρης Ηλείας και όπως τονίζεται στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου, οι "εκκλησιαστικές φυλακές" θα διοικούνται σύμφωνα με τον ισχύοντα σωφρονιστικό κώδικα.
Εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι η πρωτοβουλία τους θα γίνει αποδεκτή από την ελληνική πολιτεία, αν και πηγές προσκείμενες στους δύο αρμόδιους υπουργούς, δεν σχολιάζουν το ζήτημα.
Δηλαδή ότι γουστάρουμε κάνουμε ....

1 σχόλιο:

Entropia είπε...

Ζητάμε εδώ και τώρα, ειδική φυλακή για bloggers: με internet (adsl εννοείται), με γρήγορους επεξεργαστές, οθόνες πάνω από 19΄΄, τρελλά λογισμικά κ.λπ., ώστε να μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας- πως το είπε ο πάτερ; α ναι, ακώλυτα!