Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...!


Η αρχή έγινε με την πρώην Τράπεζα Πειραιώς.Ενα υπέροχο (αισθητικά και αρχιτεκτονικά)κτίριο στέγασε ένα έκτρωμα απο πάνω του μέσα στο κέντρο της πόλης. Συνεχίσαν με την οικία Τσαλαπάτα στο πάρκο που ετοιμάζεται η ασχήμια και τελειώσαν με το Μεφσούτ που θα γίνει από εταιρεία Λαρισαϊκών συμφερόντων εμπορικό κέντρο!

Οτι γλύτωσε από τους σεισμούς,καταστρέφεται από την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των ταγών της πόλης να διαχειριστούν τον πολιτισμό της.

Πουλήστε τηνπόλη σε μια πολυεθνική τύπου SIEMENS να την κάνει θέρετρο για τα στελέχη της μήπως διασωθεί κάτι και γίνει κάποιο έργο και σταματήστε να κλαίγεστε (νυν και πρώην)ότι σας υπονομεύουν.

Χτυπιέται όποιος έχει το ανάστημα να κάνει κάτι....

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτες πρακτικές...

Nikolas είπε...

Είναι γνωστό χρόνια τώρα ότι ο Πολιτισμός μας δε μπορεί να διασωθεί αν δεν πέσει ....ΧΡΗΜΑ !! Ναι , ναι κύριοι ΧΡΗΜΑ . Στην Ελλάδα υπάρχει εξάρτηση αλλά υπάρχει και μεγάλη ΜΙΖΕΡΙΑ. Εχοντας δουλέψει στο παρελθόν (ως συμβασιούχος φυσικά) σε υπηρεσία του Υπ . Πολιτισμού είμαι σε θέση να σας πω , πως είχε τον ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ προυπολογισμό απ'όλα τα άλλα υπουργεία. Λογικό αφού όλα τα φράγκα πηγαίναν στις μίζες και στα οπλικά συστήματα . Τι κι αν κρίνεται διατηρητέο κάτι λοιπόν όταν δεν υπάρχουν τα μπικικίνια να το αναδείξεις ; Αλλά και ΑΝ το αναδείξεις (όπως έχει συμβεί με πολλά) θα πρέπει και να το συντηρείς. Τι να σου κάνει λοιπόν εδώ μια Δημοτική Αρχή ;;; Τρίχες baby Τρίχες !!! (που λέει και η διαφήμηση)... ΑΡΑ ο ιδιώτης ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ θα έρθει . Κατ'εμέ ΚΑΛΑ θα κάνει. Εκεί λοιπόν δύσκολα μπορεί να επέμβει κάποιος . Ειδικά αν δεν του πέφτει και λόγος . Σημασία (για μένα πάντα) έχει το κάθετι καινούριο να είναι και μοναδικό , χρηστικό , καλαίσθητο , οικολογικό , ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ (ναι , ναι) , καινοτόμο τεχνολογικά , ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι .

Το'πε...το'πε ο Παπαγάλος είπε...

Συμφωνώ με όσα λέει ο nick simos, αλλά έπρεπε να υπάρχει μέριμνα από κρατικούς φορείς ώστε να μην "παραμορφώνονται" τέτοιου είδους κτίρια.Η παρέμβαση θα πρέπει να είναι καθοριστική! Υπάρχει νομικό πλαίσιο το οποίο προστατεύει την αναστήλωση και συντήρηση και όχι αναπαλαίωση (ανα = ξανά)!Στην Ελλάδα είμαστε όμως και οι Νόμοι αποτελούν ερέθισμα για...παράβαση και ουχί κατευθυντήριες γραμμές συμμόρφωσηςως έπρεπε!!!

Unknown είπε...

Υπάρχουν ιδιώτες(κυρίως μεγάλες εταιρείες)που αναδυκνείουν τα κτίρια σεβόμενοι την αρχιτεκτονική και τα λοιπά στοιχεία.Διότι και όφελος έχουν(φορολογικά)και προφανώς υπάρχει αισθητική.
Στα καθ'ημάς,όταν η αισθητική περιορίζεται στο παζάρι και σε clubs περασμένων δεκαετιών και από τους πολιτικούς και από τους "επιχειρηματίες",τα αποτελέσματα είναι αυτά.ΓΚΡΙΖΟ...

Entropia είπε...

Να γκρεμιστούν όλες οι μίνιμαλ αηδίες! Οι πόλεις με χαρακτήρα, είναι αυτές που σέβονται το ύφος των κτηρίων, ιδίως όταν αυτά χτίστηκαν σε εποχές που οι τεχνίτες ήταν καλλιτέχνες και όχι αρπακόλλες(ενίοτε γράφεται και με ωμέγα και ένα λάμδα). ..

evi είπε...

Μόλις εντόπισα τη σελίδα και αφού χάρηκα απερίγραπτα στην αρχή μετά παρατήρησα ότι η τελευταία ενημέρωσή της έγινε πριν από 8 μήνες!σας παρακαλώ να μου πει κάποιος αν θα εξακολουθήσει να "ζει"αυτή η σελίδα γιατί θέλω πολύ να μπαίνω και να διαβάζω τα νέα του τόπου μου μιας και ζω στην Κύπρο τα τελευταία 7 χρόνια.Θα το ήθελα πολύ!