Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΒΟΛΙΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ;


Μπορεί οι φίλοι μας Λαρισαίοι να είναι καλά παιδιά, φιλόξενοι, πάντα πρόσχαροι και χωρίς ιδιαίτερα κόμπλεξ όπως εμείς εδώ στο Βόλο, αλλά πρέπει νομίζω να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς είμαστε περισσότεροι. Μπορεί η διαφορά να είναι ασήμαντη αλλά οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Εντάξει, σε γενικές γραμμές Βόλος και Λάρισα είναι πόλεις ίσες σε πληθυσμό και σε δυναμική, αλλά εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι οι περισσότεροι Βολιώτες θεωρούν το Βόλο πολύ μικρότερο και αποδέχονται την "επαρχιακότητα" της πόλης. Και μάλιστα αυτό γίνεται σε υπερθετικό βαθμό εκ των έσω. Φυσικά το πρόβλημα έχει να κάνει και με την πολυδιάσπαση σε Δήμους αλλά το κυριότερο είναι η νοοτροπία μας. Θεωρούμε ότι η πανέμορφη πόλη μας είναι ένα τίποτα και πρέπει πάντα να αντιγράφει τα της Αθήνας. Τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, όμως, δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά έτσι είναι στις πόλεις μέσου μεγέθους. Θα σας πρότεινα αν δεν το ξέρετε να ρίξετε μια ματιά στο πολύ ενδιαφέρον site:

http://www.citypopulation.de/ όπου φαίνονται αρκετά πράγματα για μέσα από έξω. Επίσης μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά τι γίνεται αλλού.

Το συμπέρασμα ποιο είναι; Για μένα είναι ότι η πόλη χρειάζεται πολλούς Μπέους! Κοιτάξτε την αλλαγή νοοτροπίας. Συνειδητοποιήσετε την ύπαρξη ιδιωτικής πρωτοβουλίας για τη ναύλωση τσάρτερ για τη Ρόδο. http://www.paeolympiakosvoloufc.gr/index/index.php

Σκεφτείτε πόσο κόσμο έχει τραβήξει μαζί του ο άνθρωπος μόνο και μόνο από την τόνωση της επαρχιακής μας αυτοπεποίθησης. Οι τοπικοί άρχοντες έχουν αρχίσει να τον αντιπαθούν...Περιμένω τις απόψεις σας!
Δημοσίευση σχολίου