Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΨΗΓΜΑΤΑ Νο2


1)Ασφαλιστικά μέτρα του Ο.Λ.Β κατά του Δήμου Βόλου για το πάρκινγκ που ΗΤΑΝ να λειτουργήσει 1η Οκτωβρίου.Το συνθετικό Βόλος στην δύο υπηρεσίες ουδεμία σχέση έχει προφανώς με την λέξη που αρχίζει πάλι από Β(ολιώτες).

2)Κομμάτι άρθρου από τον σημερινό Ταχυδρόμο:


3/10/2008
Στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου προσγειώθηκε προχθές το πρώτο υδροπλάνο της εταιρίας ArGo airways. Το υδροπλάνο θα παραμείνει σταθμευμένο στο τοπικό αεροδρόμιο, έως ότου «ανοίξει» η γραμμή, με πρώτους προορισμούς τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η εταιρεία παραμένει «δέσμια» της δαιδαλώδους γραφειοκρατικής διαδικασίας και των καθυστερήσεων που δημιουργούν υπηρεσίες ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Εάν όλα εξελιχθούν χωρίς νέες καθυστερήσεις, τότε στους σχεδιασμούς της εταιρίας είναι η γραμμή να εξυπηρετεί νησιωτική Μαγνησία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τρία υδροπλάνα έως το τέλος του 2008, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κ. Παναγιώτου. Η εταιρεία, παρά τις προσπάθειές της, συνεχίζει να περιμένει την τοποθέτηση των πλωτών εξέδρων στο λιμάνι του Βόλου, ώστε να ακολουθήσει η επιθεώρηση από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την έκδοση άδειας υδατοδρομίου. Εκτός από τα υδατοδρόμια, η δεύτερη εκκρεμότητα είναι η άδεια πτήσεων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ο κ. Παναγιώτου για πολλοστή φορά εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα κινηθούν γρήγορα και δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον «αέρα» μια πολυδάπανη επένδυση. «Όσο το υδροπλάνο παραμένει σταθμευμένο στη Ν. Αγχίαλο, τόσο το κόστος για την εταιρεία μεγαλώνει. Ένα χρόνο στην Ελλάδα μας έχει στοιχίσει ήδη πολλά», ανέφερε ο κ. Παναγιώτου Εκτός των άλλων, ο εκπρόσωπος της εταιρείας παρατήρησε ότι «ακόμη περιμένουμε τη στήριξη των τοπικών αρχών. Δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον απέναντι στην επένδυση, που θα ωφελήσει όλο το νομό. Παρά τη συμφωνία που είχε γίνει, ο δήμος Βόλου δεν έχει δώσει καν απάντηση σε επιστολή που στείλαμε το Νοέμβριο του 2007, για να στηρίξει την προσπάθεια. Ενδιαφέρον έχει δείξει μόνο η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη». Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει θέσει τα δύο πρώτα υδροπλάνα στη διάθεση της προσπάθειας πρόληψης των πυρκαγιών, με πυρανίχνευση και περιορισμένη ρίψη νερού σε εστία φωτιάς, καθώς θα εξοπλιστούν με δεξαμενές νερού, ενώ έχει ενημερώσει ότι μπορούν να συμβάλουν στον κρίσιμο τομέα της διακομιδής ασθενών από τα νησιά, σε επείγουσες περιπτώσεις, αφού στο εσωτερικό τους θα διαμορφωθεί χώρος για φορείο.

1 σχόλιο:

taexei400 είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας είναι απο τον Βόλο. Κρίμα γιατί αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει τις Σποράδες που τόσο τις ρήμαξε το κράτος με τα πλοία.