Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ...



Επειδή ακούστηκαν πολλά,γράφτηκαν περισσότερα και κατηγορήθηκα ότι μεταφέρω απόψεις άλλων,πάρτε πολύ σοβαρά αυτό που γράφω στην απέναντι στήλη:"τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα.Δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά".Το όλο θέμα είναι πολύ σοβαρό κοινωνικά για να ασχοληθούν οι "υπηρέτες πολλών αφεντάδων"που είναι οι "δημοσιογράφοι".Στο όνομα της AGB τρομοκράτησαν τον κόσμο(το ξέρουν καλά αυτό)και το κάναν ριάλιτυ το θέμα.Τουλάχιστον στην πόλη,ούτε ορδές βαρβάρων ήλθαν,ούτε έγιναν όλα αυτά που θέλαν κάποιοι να γίνουν.Αντίθετα από την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της γνωστής ομάδας ΑΧΡΗΣΤΩΝ,πλημμυρίσαμε με την πρώτη μπόρα.
Και για να κινηθεί η αγορά,χρειάζονται χρήματα.Που δεν υπάρχουν.Και από την νέα χρονιά που οι τραπεζίτες θα πλουτίσουν κι'άλλο και θα αρχίσουν οι απολύσεις από τα εργοστάσια,θα σας φταίνε πάλι τα 15χρονα;

12 σχόλια:

Entropia είπε...

Αυτή είναι η επιστολή που γράψανε τα φιλαράκια του Αλέξη Γρηγορόπουλου (τα 15χρονα που φταίνε για όλα):

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ. Δεν είμαστε τρομοκράτες, «κουκουλοφόροι, «γνωστοί - άγνωστοι».
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Αυτοί, οι γνωστοί - άγνωστοι ...
Κάνουμε όνειρα μη σκοτώνετε τα όνειρά μας!
Εχουμε ορμή μη σκοτώνετε την ορμή μας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.
Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη «βιτρίνα», παχύνατε, καραφλιάσατε, ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε.
Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε, να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
ΜΑΤΑΙΑ!
Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι, έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε.
Δεν φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε!
Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Πού είναι οι γονείς; Πού είναι οι καλλιτέχνες; Γιατί δεν βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;
ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υ.Γ. Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα, ΕΜΕΙΣ κλαίμε κι από μόνοι μας

(όποιος έχει τη μαγκιά, ας απαντήσει κάτι στα παιδιά...)

Ανώνυμος είπε...

ta paidia den exoun douleia stous dromous kai sta dakrygona. na katsoun spiti na diavasoun na mathoun grammata. oi ypokinites me ta armani kai oi volemenoi "taxa" epanastates tis poutsas dimosioypaliloi kai pseytosyndikalistes ekmetaleyontai ta paidia mas pou sa provata otan sfyraei o tsopanos trexoun. afiste loipon tis theories kai ta dakryvrexta an theletai na paei mprosta i xwra.

Entropia είπε...

1. Η νεολαία δεν έχει κίνητρο για να κάτσει να διαβάσει. Δεν είμαστε φιλόσοφοι στην αρχαία Ελλάδα, αλλά σπουδάζουμε για βιοποριστικούς λόγους (και για πνεύμα δε λέω, αλλά κυρίως για δουλειά)
2. Η νεολαία έχει σιχαθεί την παρούσα κατάσταση και αντιδρά. Δε θέλει άλλο Ευφραίμ, Βουλγαράκηδες και διαπλοκή. Θέλει 5% για την παιδεία, διαφάνεια και αξιοκρατική κοινωνία. Αλοίμονο αν δεν πάλευε για όλα αυτά...
3. Όλα τα καλά σε αυτόν τον πλανήτη έχουν κατακτηθεί από μαχόμενους και "αντιδραστικούς" νέους.
4. Open your mind

Ανώνυμος είπε...

to "open your mind" file entropia prepei na paei se aytous pou den katanooun pws to 5% gia tin paideia kai ta loipa themata einai armodiotita ENHLIKWN. Pou tha ta lysoun me dialogo,provlimatismo kai GNWSH pou tha tin exoun parei pigainontas SXOLEIO kai mathainontas GRAMMATA. Ektos an pisteyontas stous "antidrastikous" neous theleis na KATARGISOUME tous THESMOUS, an NAI pes to eleythera mi drepesai dimokratia exoume.Tha einai pio swsto na leme ta pragmata me to onoma tous (an mas pairnei) para na ypokinoume ta paidakia pou to myalo tous DEN exei piksei akoma, DEN exoun empeiries , DEN exoune krisi wrimi. Na prosexoume kalytera.

palalos είπε...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ ...ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΑ...

Entropia είπε...

Φίλε άγνωστε, τη γνώμη μου τη λέω ελεύθερα, εννοείται, δε χρειάζονται συστάσεις. Η παράφραση αυτών που λέω είναι πανεύκολο πράγμα. Ποιός μίλησε για κατάργηση θεσμών;
Στο θέμα μας: Πέρασα από την εφηβεία και θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει και ιδεολογία και λόγο. Αν αυτό είναι κακό, τι να πω, ας τα σταυρώσουμε τα κακομαθημένα, αυτό δε λες;
Το πρόβλημα όμως είναι άλλο: Τα παιδιά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ και ευθύνονται οι ενήλικες γι' αυτό. Έχουν καταρρεύσει οι αξίες, έχουν καταρρεύσει τα πάντα. Ή θα μεταναστεύσουμε ή θα το παλέψουμε. Είναι μια αθροιστική κατάσταση ετών, που οδήγησε τα πράγματα εδώ.
Επίσης να σου θυμίσω ότι όταν συμπληρώνεις το μηχανογραφικό δεν είσαι καθόλου ενήλικας. Είσαι έφηβος και καλείσαι να επιλέξεις με τι θα ασχοληθείς στη ζωή σου για πάντα. Άρα ο έφηβος γνωρίζει και επιβάλλεται να γνωρίζει και άλλα πραγματα πέραν του διαβάσματος. Παράλληλα με όλα αυτά βιώνει μία κατάσταση όχι μόνος, αλλά μαζί με τους γονείς του. Βιώνει την αναξιοκρατία που έθαψε τον πατέρα του, την ανεργία που έκαψε τη μάνα του, την ακρίβεια που χαλάει τη ζωή της οικογένειας. Τι νομίζεις, γκαβά είναι τα παιδιά; Είναι μέσα στο πρόβλημα και το παλεύουν! Ξαφνικά θα τους δοθεί δικαίωμα ψήφου και τότε σύμφωνα με εσένα θα πρέπει να έχουν άποψη. Ε πως; Έτσι ξαφνικά; τη μέρα των 18ων γεννεθλίων τους θα αποκτήσουν άποψη;

*Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σε ενόχλησε στην επιστολή που μοιράζανε στην κηδεία του Αλέξανδου. Βγάζουν ένα θυμό και μια απογοήτευση. Είναι τόσο παράλογο μετά από όλα αυτά; Μήπως πάχυνες και καράφλιασες και σε ενοχλεί;
Επίσης, ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι η κουβέντα δεν αφορά αυτούς που τα σπάνε. Αυτοί είναι για την πυρά Ο.Κ.?

Ανώνυμος είπε...

file "entropia" kat'arxin eisai toso ANWNYMOS oso ki egw. Oson afora tin efiveia sou , oudeis asxolithike mazi tis. Synepws kai den mas endiaferei. Episis pio panw anefera oti i lysi twn thematwn einai thema eggramatwn ENHLIKWN pou me dialogo kai KRISI (pou ta paidia den exoun apoktisei akoma) syzytoun. DEN anefera oute gia psifous outa gia to ORIO twn 18. Epomenws DEN katanoises ti eipa. Allwste kakws anafereis ws paradeigma tin psifo. einai gia olous. eggrammatous kai agrammatous. Prepei na gnwrizeis pws sti XWRA mas , ta nomimws eklegmena kommata ekfrazoun apopsi. H psifos mas epilegei me poio symfwnoume i oxi , den ekfrazei tin apopsi tou kathe 18ari. Oson afora ta PROTYPA pou anafereis. MPOREIS na mas proteineis kapoia? MPOREIS episis (an i ideologia sou to epitrepei) na mas peis kai ONOMATA? MPOROUN ta paidia na mas POUN ti kai poious THELOUN gia PROTYPO? DYSKOLO e???? na sou pw episis oti kati sxoles toy typou ASTYNOMIA (mpatsoi diladi kata tous neous) einai PRWTES se PROTIMISI kai se MORIA sto epistimoniko tous pedio. GIATI ARAGE? mipws ta paidia GINONTAI VOLEPSAKIDES meta apo tis petres pou rixnoun?? AN ithelan na ALLAKSOUN kati THA EPELEGAN NA GINOUN EPISTIMONES kai OXI na ginontai MPATSOI kai STRATIOTIKOI volemenoi. Gi ayto den symfwnw me tis dakryvrextes , GENIKOLOGES epistoles tous pou kata kyrio logo proerxontai apo ypokinites. oson afora aytous pou ta spane ekei symfwnoume (an kai den asxolithika oute me aytous). Ayta filaraki

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν θέλετε να καταλάβετε τίποτα;
Οι Clash το τραγουδούσαν ήδη πριν από πολλά πολλά χρόνια. White Riot. Δηλαδή κάτι που η Ελλάδα των αγροτών, των δημοσίων υπαλλήλων, των παπάδων και των ταξιτζήδων μέχρι τώρα αγνοούσε αλλά καλά θα κάνει να αρχίζει να το συνηθίζει.
Νέα στρώματα και καινούργια προβλήματα στις πόλεις: φυλετικές διακρίσεις, υποβάθμιση σχολείων, κατάπτωση των εσώτερων πόλεων (με παράλληλο εξωραϊσμό των προαστίων), στεγαστική ανεπάρκεια.
Δεν έχει κανένα νόημα να πει κανείς (εκτός από την αυτοϊκανοποίηση του) αν είναι καλό ή κακό που τα σπάνε όσοι τα σπάνε. Απλά συμβαίνει είτε το εγκρίνεις είτε όχι.
Κι όπως γράφει η Σώτη Τριανταφύλλου : …«αν οι νέοι και οι λιγότερο νέοι είχαν μεγαλώσει σε μια πιο πολιτισμένη κοινωνία, με μια όχι τόσο χονδροειδή αριστερά και με κυβερνήσεις που να μην επιβάλλουν σύστημα επιβίωσης των 700 ευρώ μηνιαίως, ίσως να ενεργούσαν με περισσότερη νηφαλιότητα. Ωστόσο, το πρόβλημα απέχει αρκετά από το να είναι οικονομικό.»
Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι «η ιδιοκτησία είναι κλοπή» και ότι «μεγαλύτερο έγκλημα από τη ληστεία μιας τράπεζας είναι η ίδρυση μιας τράπεζας.»

Entropia είπε...

Απάντηση στο φίλο άγνωστο:
1. Πώς ορίζεται ο ενήλικας στον πλανήτη σου; Δεν είναι αυτός που έχει ηλικία μεγαλύτερη ή ίση του 18??? Άρα το 18 φίλε μου, έχει να κάνει με την ψήφο, με το αλκοόλ, με το δίπλωμα οδήγησης και γενικά με αυτό που λέμε "ενηλικίωση". Όταν λοιπόν μιλάς για εγγράμματους ενήλικες να ξέρεις ότι απευθύνεσαι σε όλους των 18 και άνω. Αυτό το εγγράμματοι δεν είναι βέβαια και ο πλέον δόκιμος όρος. Αποφάσεις μπορεί να παίρνει και ένας αγρότης που δεν έτυχε κυριλέ μόρφωσης, αλλά που ίσως να του κόβει περισσότερο... άλλο μόρφωση άλλο καλλιέργεια (τα έχουμε ξαναπεί αυτά παλιότερα, σε άλλη ανάρτηση-ευτυχισμένος βέβαια αυτός που διαθέτει και τα δύο)
Τα παιδιά μας στα σχολεία εγώ τα βλέπω λοιπόν σαν εν δυνάμει ενήλικες. Δεν πρέπει να τους βάζουμε φύμωτρο, ούτε να παίζουμε μαζί τους τυφλόμυγα.
2. Θέμα ΠΡΟΤΥΠΑ: Φάσκεις και αντιφάσκεις. Δε σε ενδιαφέρει η εφηβεία μου, αλλά γουστάρεις να μάθεις τα πρότυπά μου ε; Το θέμα εδώ όμως, δεν είμαι εγώ. Πάντως, συμφωνώ 100% σε αυτό που λες:

"Μπορούν τα παιδιά να μας πουν ποιούς θέλουν για πρότυπο;;; Δύσκολο ε;"

Ακριβώς! Πολύ δύσκολο, γιατί δεν υπάρχουν! Υπάρχουν πρότυπα λαμογιάς και κλεψιάς. Όταν θα μεγαλώσω θέλω να γίνω λαμόγιο να τα παίρνω από τις μονές και από το δημόσιο και να μη μπαίνω φυλακή. Έλα όμως που κάποια παιδιά μεγαλώνουν με άλλες αξίες. Ε, αυτά τα παιδιά τα έχουν πάρει στο κρανίο! Γιατί; Γιατί το πρότυπο είναι ο Ρουσόπουλος και η Μπεζαντάκου (με την έννοια ότι αυτοί επιβιώνουν, ενώ οι άλλοι -γιατί υπάρχουν και σωστοί και αξιοκράτες τύποι- παλεύουν με τα θηρία και με το σταυρό στο χέρι!)
3. Παρουσιάζει μία γενική σύγχυση η σκέψη σου. Λες ότι δεν ασχολήθηκες με αυτούς που τα σπάνε, αλλά την ίδια στιγμή λες ότι τα παιδιά πετάνε πέτρες και μετά γίνονται μπάτσοι. Τα παιδιά για τα οποία μιλάμε, δεν πετάνε πέτρες, ξεκόλλα. Όσο για τις στρατιωτικές σχολές, σε αυτή την περίοδο που όλα βουλιάζουν είναι η μόνη εξασφάλιση που βλέπουν, αλλιώς θα γίνουν επιστήμονες και θα φιλάνε κατουρημένες ποδιές για 700 ευρώ.

Πάντως μου θυμίζεις τη Μαρία Αντουανέτα, που κοντεύανε να τη λιντσάρουνε οι εξαθλιωμένοι από την πείνα Γάλλοι (το 1789) και ρωτούσε τους αυλικούς της:
-Μα τι θέλουν και φωνάζουν;
-Ψωμί ζητάνε
-Ε, αν δεν έχουνε ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;;;
Εκτός τόπου και χρόνου μιλάμε!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ η δικιά σου σκέψη χαίρει άκρας αλληλουχίας...!! Καλά Χριστούγεννα και καλές κρασά !

issallos είπε...

Xρονια Πολλα....μια ευχη περισσοτερη μπορει να γυρει την πλαστιγκα των ημερων...χωρις να ξεχασουμε τιποτα απο οτι εγινε.....!!!!

plants VS anunaki είπε...

Θύμα της πρώτης μπόρας ήμουν και εγώ που έτυχε να περνάω εκείνη την ώρα από δημητριάδος.
Πλυμμήρισε το αυτοκίνητο, χοντρή ζημιά.

Θα πάω να ζητήσω αποζημίωση αλλά μάλλον θα πάρω τα @@ μου..