Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Η Μπουρμπουλήθρα


Διάβασα πρόσφατα στην "Θεσσαλία" ότι στις πρώτες 6 μέρες λειτουργίας του νέου Πάρκινγκ στην περιοχή των πρώην σφαγείων δεν υπήρξε ούτε ένας...πελάτης! Και αναρωτιέμαι ως δημότης αυτής της πόλης: με ποιό σχεδιασμό έγινε αυτό το πάρκινγκ; Συντάχθηκε συγκοινωνιακή μελέτη, έγιναν κινήσεις και έργα για να γίνει γνωστό στους επισκέπτες της πόλης με μεγάλες ταμπέλες; Ρωτήστε μερικούς δημότες αν γνωρίζουν την ύπαρξη του, αμφιβάλλω πολύ αν θα βρείτε έστω και μερικούς (πριν το άρθρο τουλάχιστον). Καταρχάς το ίδιο το έργο δεν εξυπηρετεί κανέναν πολίτη αυτής της πόλης. Ποιός ο σκοπός λοιπόν της δημιουργίας του; Μήπως απλά είχαμε το χώρο και είπαμε να κάνουμε κάτι, ένα έργο για να φαίνεται (που δεν φαίνεται με τίποτα όμως!). Όταν ο Βόλος έχει τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης με τους δεκάδες πεζοδρόμους και την ελάχιστη πρόβλεψη για τους κατοίκους (δοκιμάστε να παρκάρετε πέριξ του Αγ. Νικολάου) και τους χιλιάδες που κατεβαίνουν σε αυτό, το να φτιάχνεις ένα τέτοιο έργο φαντάζει ειρωνία. Έστω αν εξυπηρετούσε 50, 100 ανθρώπους εγώ θα έλεγα, μαζί σας, να γίνει! Αλλά τα γεγονότα μιλάνε πάντα καλύτερα από τα λόγια και τις πρόχειρες σκέψεις μερικών ιθυνόντων...

Προτείνω μάλιστα και το όνομα αυτού: "Η Μπουρμπουλήθρα".

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω κάποιες απορίες γι'αυτό το parking. Ο κόσμος πώς θα μεταφέρετε στο κέντρο της πόλης από το σημείο Μπουρμπουλήθρα; Έχουν προβλέψει για λεωφορεία ή θα κάνουν βάδην; Πόσοι είναι άραγε οι οδηγοί που θα φύγουν από τη Ν. Ιωνία, Αγ. Παρασκευή, Ν. Δημητριάδα που θα παρκάρουν εκεί και θα πάνε μετά στο κέντρο; Έλεος !!!!!

Ανώνυμος είπε...

eimai foititis, mpika tyxaia sto blog sou kai gia prwti fora, den exw aytokinito sto volo kai ws ek toutou den kserw an se ti vathmo eksipyretei to parking stin perioxi pou ftiaxtike. Wstoso gia ayto pou leei o filos parapanw tha erthw na ton pliroforisw pws syndeetai to parking me to kentro tou volou me leoforeio kai malista gia tous aytous pou exoun parkarei sto parking einai dwrean i metakinisi, den xreiazetai diladi na xtypisoun eisitirio sto astiko.

Ayto omws file mou pou me enoxlise sto arthro sou einai to oti milas kapws apaksiwtika gia tous pollous pezodromous pou exei to kentro, diladi tha protimouses na min ypirxan kai sti thesi tous ti synithismenoi dromoi gia na mporeis esy na parkareis to aytokinito sou???? An einai dynaton???? Oi pezodromoi eksasfalizoun poioitita file mou zwis kai makari na eixe o volos allous tosous!!!! An einai dynaton tha diwksoume tous anthrwpous gia na erthoun ta aytokinita!!!

Unknown είπε...

Να σε καλοσωρίσω αφενός και να σε ενημερώσω ότι όπως κατάλαβες,γράφουν διάφοροι φίλοι στο blog(υπάρχει λίστα στο δεξιό μέρος)και ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές(για αυτό και υπάρχει ο διάλογος).
Θα συμφωνήσω με αυτά που γράφεις,διότι μένω και εγώ στο κέντρο,δεν έχω αυτοκίνητο και οι πεζόδρομοι είναι ανάσα ζωής.Απλά όπως και για το περιβόητο parking,δεν υπάρχουν μελέτες. Οι πεζόδρομοι έχουν γίνει parking για τους "μάγκες",το πράσινο λιγοστεύει,και γενικά ότι θέλει ο καθένας κάνει.Πάντως μ'αρέσει που υπάρχει διάλογος.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που προέβλεψαν και συνέδεσαν το parking με το κέντρο της πόλης αλλά δυστυχώς συνεχίζει να είναι ένα parking σε μια περιοχή που δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους του Βόλου και των περιχώρων.
Θα ήταν καλύτερα, πιστεύω τα χρήματα που δόθηκαν για την κατασκευή αυτού να τελειοποιούσαν αυτό που κατασκεύασαν στα ψαράδικα, όπου δεν χρειάζεται να πληρώνουν το Αστικό ΚΤΕΛ, και θα εξυπηρετεί πολύ περισσότερο τους πολίτες.
Επίσης, θα μπορούσαν να βάλουν περισσότερο πράσινο στην πόλη και να μην ξεριζώνουν τα υπάρχοντα δέντρα για να αντικαταστήσουν με καινούρια, και τί φύτεψαν; Μανίολες!!! Τα οποία δέντρα αργούν να αναπτυχθούν, αλλά και δεν προσφέρουν ούτε σκιά, ούτε βοηθούν στην να “ανασάνει” η πόλη.

Entropia είπε...

...και με ποια λογική να πάρω το αυτοκίνητο να πάω να πληρώσω πάρκινγκ για να έχω μετά δωρεάν λεωφορείο για το κέντρο;;; Αντ' αυτού, πάω στη στάση, πληρώνω εισητήριο και πάω κατευθείαν κέντρο. Λατρεύω τους ποντίους, αλλά αυτό ήταν άκρως ποντιακή κίνηση!

Unknown είπε...

Παιδιά το έχω ξαναγράψει.Αντί να πάρουν mini-bus να εξυπηρετείται ο κόσμος και να αποσυμφορηθεί το κέντρο(πράγμα το οποίο προυποθέτει βεβαίως guts)κάνουν την μία βλακεία μετά την άλλη για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικές και φτωχομπινεδιάρικες καταστάσεις.
Με την ανακύκλωση το ίδιο δεν έγινε;Μηδενική ενημέρωση,ένας σκασμός λεφτά στα διαφημιστικά,και οι κάδοι μόνιμα γεμάτοι με ότι θες.
Υ.Γ.Ακουσα λίγο χθες την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο ραδιόφωνο.ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!

Mάριος Σπηλιωτόπουλος είπε...

Ti na pei kaneis gia tin emmoni kapoion anthropon na kanoun kati pou ksereis ek ton proteron pos de tha leitourgisei. Polla mporeis na pei...
Ego prosopika skeftomai to filaka pou filaei ti monaksia tou anti na asholeitai me ta aytokinita kia na vgazei "mpourmpoulithres"...

Nikolakis είπε...

Πιθανότατα το συγκεκριμένο πάρκινγκ έγινε βεβιασμένα, και μάλιστα χωρίς τη συγκατάθεση του ΟΛΒ στον οποίο ανήκει ο χώρος, παρ'όλα αυτά όμως είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, έστω και άτσαλη. Ο Βόλος έχει γίνει αβίωτος στο κέντρο του για κατοίκους αλλά και αυτοκίνητα, και το park and ride είναι μια διαδεδομένη κατάσταση σε όλη την Ευρώπη. Για ποιο λόγο ο Βόλος πρέπει να πρωτοτυπεί; Αύριο μεθαύριο το ίδιο πρέπει να γίνει και στη Γορίτσα, αλλά και στη Λαρίσης, ώστε να σταματήσουν να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης τόσα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης στο κέντρο, ούτε φαρδείς δρόμοι για άνετη κυκλοφορία, πώς να το κάνουμε...

Προσωπικά οραματίζομαι το κέντρο όλο πεζοδρομημένο και με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ακόμα και τη Δημητριάδος και την Ιάσονος, με μία λωρίδα για αυτοκίνητα/λεωφορεία και γραμμή τραμ, που να συνδέει Αγριά/Νέα Ιωνία - Αλυκές/Τέρμα Λαρίσης (όπως προβλέπει και η μελέτη)

Όσο για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου (στους οποίους ανήκω κι εγώ) πρέπει να δημιουργηθούν κάποιες θέσεις στάθμευσης - αποκλειστικά για αυτούς όμως - και να αποθαρρύνεται με κάθε τρόπο η είσοδος ΙΧ στο κέντρο. Δε βλέπετε ότι θα πεθάνουμε όλοι από την αερορύπανση; ...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΟΛΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ είπε...

Τα έχω με τους πεζοδρόμους για τους εξής λόγους:

1. Δεν φυτεύονται με νέα δέντρα, παρά μόνο κάτι άθλιες γλάστρες που πιάνουν πολύ χώρο.
2. Δεν υπάρχει πρόβλεξη για τους μόνιμους κατοίκους (όπως είμαι και εγώ) Προσκαλώ όποιον θέλει να έρθει να παρκάρει στην Μεταμόρφωση όταν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.
3. Προσωπικά μέσα στο Βόλο χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, οπότε άκυρο το σχόλιο του ανώνυμου φίλου, ότι δήθεν είμαι αυτοκινητολάτρης. Όταν όμως θα το χρησιμοποιήσω για εκτός πόλης διαδρομές θα φτύσω αίμα για να βρω να παρκάρω, γιατί η κάθε βαριεστημένος τύπος θα έρθει να παρκάρει ακόμα και μέσα στην εκκλησία! Προσωπικά δεν έχω παρκάρει ποτέ παράνομα και δεν δέχομαι να γίνονται πεζόδρομοι για να έρχεται μετά ο εξυπνάκιας και να παρκάρει ΜΕΣΑ στον Αγιο Νικόλαο και ΜΕΣΑ στην Μεταμόρφωση.

Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε, πεζοδρόμους ΜΑΙΜΟΥ με ΓΛΑΣΤΡΕΣ και αυτοκίνητα ή δρόμους με έστω ήπια κυκλοφορία, θέσεις για τους κατοίκους και στην άλλη πλευρά δέντρα και πεζοδρόμια Ανθρώπινα. Αλλιώς να μας το πούνε από τώρα να φύγουμε από την πόλη και να πάμε να μείνουμε στα περίχωρα για να χρησιμοποιούμε ΣΥΝΕΧΩΣ το αυτοκίνητο...