Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

4 ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...


4 μικρές ιστοριούλες για να μαθαίνετε σε τι υπέροχη πόλη ζούμε :Α)Επί Old town,όταν ζήτησαν να παίξουν οι Stranglers στο μαγαζί Σάββατο, δεν τους δέχτηκαν γιατί το μαγαζί δούλευε σαν club(!)και δεν έκαναν live. Και πήγαν και έπαιξαν Λαμία...Β)Όταν ζήτησε να έλθει ο Peter Green (Fleetwood Mac) με αεροπλάνο γιατί είχε πρόβλημα να έλθει οδικώς, ακυρώσαν το live διότι ποιος να παίρνει τώρα τηλέφωνο στην Αγχίαλο να κανονίζει...Γ)Πριν λίγα χρόνια, ήθελε να παίξει στην πόλη ο Eric Burdon. Του είπαν να πάρει ποσοστά από τα εισιτήρια και δεν ήθελαν να μιλήσουν για αμοιβή. Πήγε στην Λάρισα και έπαιξε ο άνθρωπος...Δ)Πριν μία εβδομάδα. Οι Scorpions ζήτησαν να παίξουν στον Βόλο. Στο Πανθεσσαλικό. Τους ζήτησαν 25,000€ μόνο για ενοικίαση.Και παίζουν στην Λάρισα στο Αλκαζάρ, όπου έδωσαν μόνο 13,000€ με πλήρη κάλυψη.
Όπως καταλάβατε είμαστε μόνο για λαϊκά πανηγύρια….

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο OLD TOWN oi Stranglers ζητήσαν πολλά λεφτα, τα άλλα ήταν δικαιολογίες. (άσε που το 99 δεν τους θυμόταν κανείς και ήταν σχεδόν διαλυμένοι)

Εκεί όμως ήταν πράξη ιδιωτική.
Δεν ήθελε, δεν είχε συμφέρον ο επιχειρηματίας δεν το έκανε.
Το αναφέρουμε ως παράδειγμα.

Στις άλλες περιπτώσεις όμως, εμπλέκονται φορείς. Εδώ θα πρέπει να το δούμε λίγο σε βάθος.
Κατ' αρχήν δεν θεωρούν το Rock ή γενικότερα τις συναυλίες συγκροτημάτων ως πολιτιστικό γεγονός, γι' αυτό όσοι έρχονται δεν έρχονται υπό την αιγίδα κάποιου φορέα αλλά νοικιάζουν μόνοι τους αυτούς τους χώρους (πχ Scorpions).

Υπήρξαν εξαιρέσεις όπως οι κινήσεις τελευταία της ΕΚΠΟΛ.

Υπήρξε και το Rythm'n'Blues Festival παλαιότερα, εκεί δεν είδα κόσμο!!
Εκεί είδα τους ίδιους φίλους που εδώ και δεκαετίες τώρα προσπαθούν να στηρίξουν τέτοιες προσπάθειες ακόμη και αν δεν είναι του απολύτου γούστου τους.

Να μην μιλήσω για τα περίφημα JAZZ FESTΙVAL - τρομάρα τους - που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου (δεν μιλάω για τους μουσικούς αλλά για την διοργάωση).

Εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια από τον Βόλο απουσιάζουν παντελώς οι σύγχρονες εκδηλώσεις. Ότι συμβαίνει στην Ευρώπη, στον κόσμο μπορεί να συμβεί και εδώ. Ο κόσμος τα παρακολουθεί αλλά θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα το δεί στον τόπο του.

Είμαστε καταδικασμένοι ότι το ΣΥΓΧΡΟΝΟ (οχι πρωτοποριακό), να το βλέπουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων στην Λάρισα.
Φαντάζεται κανείς τι κόσμο θα είχαν οι Calexico στο στάδιο του Βόλου το 2001 που παίξανε στο Αλκαζάρ; (Να μην πάω σε άλλα πιο δύσκολα ονόματα).

Έτσι κι αλλιώς χαλάμε μόνοι μας ότι καλό. Διώξαμε κακήν κακώς τον Βαγγέλη Παπαθανασίου (βλέπε ΑΡΓΩ), δεν δεχτήκαμε συνεργασία των Scorpions με την Συμφωνική του Βόλου για δίσκο!!(πήγαν στο Βερολίνο οι άσχετοι) και άλλα πολλά.

Έχει σημασία να τα αναφέρω;

Σημασία έχει να πολεμήσουμε την μιζέρια και να εκσυγχρονίσουμε τον πολιτισμό στην πόλη μας.

Γιάννη μου, δεν φτάνει η γκρίνια.

Κατ αρχήν ας υποστηρίξουμε ότι καλό πάει να γινει και ας κράξουμε έντονα ότι μας το πετάνε στα μούτρα και μας το σερβίρουν για δήθεν.

ΥΓ
Ένας φίλος (γερμανός) όταν με περηφάνια του έδειχνα πριν χρόνια το μεγαλοπρεπές Θέατρο της πόλης μας, μου είπε ότι τα κτήρια απο μονα τους δεν κάνουν τον πολιτισμό.
Για κακή μου τύχη βλέπεις, είχε ένα σωρό με σκουπίδια εκεί μπροστά και τους συνήθης κακόμοιρους που κοιμούνται στην είσοδο όταν βρέχει.

Entropia είπε...

1. Οι Stranglers ήταν θεοί και πολύς κόσμος θα ήθελε να τους δει ακόμα και τώρα...
2. Εδώ εξοστρακίζονται τα μικρά live, σιγά να μη δίναμε βήμα σε ένα Animal (Eric Burdon)...
3. Ερώτηση: Το live με τον Louisiana Red θα γίνει στο Cafe Santan ή θα κλαίμε πάλι όπως πέρυσι που αναβλήθηκε;

Unknown είπε...

Τζαννέτο έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!Τελευταίο παράδειγμα η έκθεση εξωφύλλων δίσκων βινυλίου που επιμελήθηκες,έστησες,έτρεξες μαζί με τον Δημήτρη και η "υψηλή κουλτούρα" της πόλης αλλά και οι δήθεν υποστηριχτές του πολιτισμού ούτε που φάνηκαν.Εμείς και εμείς ήμασταν πάλι.
Ο Luisiana θα παίξει,αλλά φοβάται ο Σπύρος να το δημοσιοποιήσει(ΜΜΕ)μην τυχόν και του την πέσουν(πάλι!)

Mάριος Σπηλιωτόπουλος είπε...

Μετά φταίω εγώ που πήγα την Τρίτη στη Λάρισα να τον δω? Πέστε μου. Και ωραίο περιβάλλον, και κανένας φόβος για αναβολή και οι Acoustic Wire μαζί του. Προσωπικά έχω αποδεχθεί τον επαρχιωτισμό μας και τουλάχιστον όσον αφορά αυτές τις εκδηλώσεις είμαι ένας Λαρισαίος που κοιμάται στο Βόλο. Κι όταν παίζουν οι Stranglers γίνομαι Αθηναίος μια και τους έχω δει 3 φορές. Ας είναι. Μπορεί να μην κάνουμε εκδηλώσεις αλλά έχουμε καλά και φθηνά βενζινάδικα. Απλά να μη μας το παίζουν κάποιοι ότι δήθεν έχουμε επίπεδο. Ότι είναι ο περιφερειακός μας είμαστε κι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι συνολικό. Η πόλη είναι «κολλημένη» εδώ και πολλά χρόνια και δε λέει να ξεκολλήσει. Τη μεγαλύτερη ευθύνη γι αυτό το κόλλημα στο πλέγμα πολιτισμός – τέχνες – επικοινωνία έχουν οι λεγόμενοι opinion leaders που όπως σε κάθε νεωτερική κοινωνία διαμορφώνουν τις καταστάσεις. Δηλαδή εκείνοι που δίνουν «γραμμή» μέσα από ΜΜΕ, πολιτική, διαφήμιση κλπ.
Σε αυτούς τους χώρους ο μέσος όρος του πολιτισμικού επιπέδου αυτών των ανθρώπων δυστυχώς κατεβαίνει χρόνο με το χρόνο. Ταυτόχρονα οι μερικές παρέες που κυβερνούν αυτή τη πόλη (και δεν αναφέρομαι στη πολιτική αλλά στις πραγματικές εξουσίες) μπλοκάρουν οτιδήποτε βρίσκεται έξω από τον έλεγχο τους.
Το αποτέλεσμα : ζούμε τον πολιτισμό της μετα-νεωτερικότητας, δηλαδή του post modern, στην ουσία όμως ζούμε την θριαμβευτική επιστροφή του καθωσπρεπισμού, της μικροαστικής κουλτούρας, της επαρχιώτικης ψευτογκλαμουριάς και του «Δήθεν» σε όλες του τις εκφάνσεις.

Unknown είπε...

Πολύ σωστά captain!Διότι όπως λέει και ο άλλος καπετάνιος Μαυρογένης στο ομώνυμο κόμικ:"Πρέπει νάσαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"
Οι έχοντες(την πραγματική εξουσία)θέουν υποχείρια και οι κατέχοντες(την γνώση)μένουν μέσα στο καβούκι τους για διάφορους λόγους.Αποτέλεσμα το "φαίνεσθαι"να υπερτερεί εδώ και χρόνια του"είναι"...