Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτιστική Πρωτεύουσα;




Διανύουμε άλλη μια προεκλογική περίοδο όπου τα πάντα είναι όπως τα είχαμε αφήσει πριν από 5 χρόνια. Λέτε να υπερβάλω; Δε νομίζω. Ο περιφερειακός ημιτελής και λίαν επικίνδυνος, το αεροδρόμιο κοντεύει πάντα να τελειώσει αλλά χωρίς ποτέ αυτό να γίνεται (κι όταν τελειώσει δε θα έχει συνδετήριο δρόμο και σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό), η Κάρλα μια από τα ίδια, το λιμάνι επίσης και πάει λέγοντας. Αλλά το χειρότερο είναι ότι κανένας υποψήφιος βουλεύτής (ή σχεδόν κανένας για την ακρίβεια) δεν έχει κάποιο όραμα. Το όραμα του 2009 είναι το 2004. Προσπαθούμε να τελειώσουμε όλα εκείνα που δεν μπορέσαμε, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει κι αυτό. Αντί αυτού όλα τα έργα που δε χρειάζονται γίνονται σε απίστευτα γρήγορους ρυθμούς (πάρκινγκ στη Μπουρμπουλήθρα, Σ.Α.Β., ποδηλατόδρομοι!!!) και εκενευρίζουν τους κατοίκους. Η μόνη διαφορά με το 2004 είναι ότι τότε είχαμε περισσότερα δρομολόγια στον Ο.Σ.Ε., δεν είχαμε διπλά διόδια στο Μοσχοχώρι και ότι πίναμε νερό από τη βρύση. Αυτή είναι η πρόοδος (???) που κάναμε. Έτσι οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί για άλλη μια φορά ζητάνε την ψήφο μας αγνοώντας μας επιδεικτικά (ποιος έρχεται να μιλήσει στο Βόλο πλέον πλην της Αλέκας;) και εμείς τους χειροκροτούμε για αυτό πηγαίνοντας στη Λάρισα στις πολιτικές συγκεντρώσεις. Κι ενώ ο νομός χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι, γράφτηκε, να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!!! Εμένα όμως προσωπικά μπορεί αυτό να με συναρπάζει σα Βολιώτη πολίτη αλλά ταυτόχρονα σαν Ευρωπαίο με συνθλίβει...

6 σχόλια:

Entropia είπε...

Respect!!!

Cpt Jim είπε...

Δύο μόνο παραδείγματα : Πολιτιστική πρωτεύουσα Πάτρα, Πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Η ρεμούλα σε όλο της το μεγαλείο. Φάγανε, φάγανε, φάγανε. Τώρα πείνασαν και θέλουν να ξαναφάνε.
Από πολιτικής πλευράς τώρα, μέχρι το 201… που θα γίνει - αν γίνει- πολιτιστική Πρωτεύουσα ο Βόλος, τα σημερινά και τα αυριανά αφεντικά θα την έχουν γαζώσει μια χαρά με εξαγγελίες και παχιά λόγια και θα έχουν μαζέψει ένα σωρό ψηφαλάκια από το πόπολο που θα ακούει και θα χαζεύει.
Ξέχασες να γράψεις για το theme park που θα αποκτήσει η πόλη!
Δηλαδή Θεματικό Πάρκο στο παρολίγο πάρκο Πεδίο του Άρεως που ενώ είχε κάθε προοπτική να γίνει κανονικό πάρκο απαξιώθηκε επίτηδες ώστε να γίνει μια αμερικανιά – βαλκανική ντίσνειλαντ- σε σύμπραξη με ιδιώτες.
Θα περιλαμβάνει μάλιστα και «Μουσείο Αργοναυτικής Εκστρατείας» Θάθελα να ξέρω τι θα εκθέσουν στο μουσείο…

Unknown είπε...

Το έχω ξαναγράψει.Οι Δημοτικοί άρχοντες ζουν σε Virtual Reality ή
μας δουλεύουν κανονικά.
Είναι αδύνατον ΚΑΝΕΝΑΣ να μην βλέπει τι μαλακίες γίνονται και να εξαγγέλουν καινούργιες.ΟΛΟΙ κοιτάν να βολέψουν την πάρτη τους και κάνουν αντιπολίτευση για το θεαθείναι.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μαζικότητα στις αντιδράσεις γιατί καπελώνονται τα πάντα.Τα συνοικιακά συμβούλια πεθάναν αμα τη γενέσει τους.
Ευελπιστώ στις επόμενες δημοτικές να δραστηριοποιηθούμε,γιατί θα μείνουν "έπεα πτερόεντα" τα θέματα

Αντώνης είπε...

Εδώ παίζεται αν θα προλάβουμε να κάνουμε Μεσογειακούς της προκοπής, και ζητάμε κι άλλη διοργάνωση... Ένα ένα ρε παιδιά (=κυρ πολιτικοί). Τι νομίζετε ότι είναι, το παζάρι του Δημηνίου, να το στήσεις σε μια νύχτα;

ninja kounavi είπε...

Πολιτιστική πρωτεύουσα ο Βόλος με κεντρικό κτίριο εκδηλώσεων την κατάληψη της Ματσάγγου(στολίδι!!),κωλονάκια(και όχι κολωνάκια) όπου γουστάρει ο Δήμος(χωρίς να ρωτήσει κανέναν),ποδηλατόδρομους-οχυρά όπου γουστάρει ο Δήμος(χωρίς να ρωτήσει κανέναν),πάρκινγκ με χρεώσεις εξωπραγματικές(χωρίς να ρωτήσει κανέναν),περιφερειακό-καραμανιόλα του κω^ου,κλπ,κλπ,κλπ....
Όξω ρε,που θα'λεγε και ο συγχωρεμένος ο Παπαγιαννόπουλος...

ΔΜ είπε...

Επίσης δεν είναι σίγουρο αν θα κάνουμε τους Μεσογειακούς όπως πρέπει, η "Πολιτιστική Μεσογειάδα" (sic) μας μάρανε...