Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ


Έγινε και αυτό στην πόλη μας. Δεδομένου του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος για το μέγεθος της πόλης γίνονται προσπάθειες για την προώθηση του δικύκλου με σκοπό την αποφυγή των τετράτροχων. Παρόλα αυτά τα δίκυκλα καταδιώκονται και ¨μαζεύονται" βίαια χωρίς παράλληληλα να διασφαλίζονται πουθενά θέσεις parking για δίκυκλα. Και όπου υπάρχουν καταλαμβάνονται ηρωικά από τα αυτοκίνητα με τις ευλογίες του Δήμου. Τι κάνουμε τώρα?

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Κατ'αρχήν δεν υπάρχει παιδεία στο θέμα το οποίο είναι τόσο μεγάλο,που δεν αρκεί ένα σχόλιο.
Ούτε η τροχαία ούτε ο Δήμος το βλέπουν σοβαρά.
Εχουμε όλα τα εχέγγυα σαν πόλη να είμαστε πρότυπο στο θέμα αυτό(Μικρές αποστάσεις,πολεοδομικός σχεδιασμός)και οι ιθύνοντες κάνουν την μία πατάτα μετά την άλλη.Για να μην πώ για τις εξαγγελίες.Απείρου κάλλους παπάρες.Να πούμε κάτι κι'ότι νάναι.Δήθεν ότι ενδιαφερόμαστε.Και από την άλλη η γραφικότης των-λεμε τώρα-περιβαλλοντολογικών οργανώσεων.
Απλά έτσι για την ίντριγκα,γιατί πρέπει να κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι πιτσιρικάδες με τις "πειραγμένες" εξατμίσεις;

ΚΑΡΑΣΑΪΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

Η λύση είναι μία!!! Αγοράστε τρίκυκλα!!!

Entropia είπε...

Υπάρχει Βολιώτης (άνω των 28-30) που να μην έχει ή είχε κάποτε παπί(τουλάχιστον); Θα θυμάστε όλοι τι γινότανε παλιά έξω από τη Sanitarium ε; Όμως είναι έτσι φτιαγμένα όλα, ώστε να σε αποτρέπουν από το να καβαλάς μηχανάκι ή έστω ποδήλατο. Εμένα π.χ. μου κλέψανε το παπάκι πριν δυο χρόνια και βλέποντας κάθε μέρα το πόσα ατυχήματα γίνονται, θέλω να ευχαριστήσω τον κλέφτη. Δεν έχει παιδεία, ούτε ο οδηγός ΙΧ, ούτε ο φορτηγατζής, ούτε ο πεζός, ούτε ο ίδιος ο δικυκλιστής, τι να λέμε...οπότε το έχουμε ρίξει όλοι στα ΙΧ, μέχρι να πνιγούμε τελείως.

Υ.Γ. Αυτά τα βλαμμένα με τις πειραγμένες εξατμίσεις πρέπει κάποιος να τα μαζέψει επιτέλους

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!..
ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ!!..

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.. ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΥΡΓΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ!.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια πόλη-πρότυπο στην Ευρώπη κινούνται αυτοκίνητα στο κέντρο σε τέτοια έκταση όσο στο Βόλο; Το πρόβλημα είναι δυστυχώς πολύπλευρο, και έχει να κάνει και με τη νοοτροπία όλων μας...

Entropia είπε...

Υπάρχει εδώ υποδομή; Έχουμε μέσα μαζικής μεταφοράς που πραγματικά να εξυπηρετούν τους πολίτες σε όλες τις γειτονιές με συχνά δρομολόγια; Μήπως κοστίζει ακριβότερα το να πάρεις το λεωφορείο από το να κυκλοφορείς με το ΙΧ; Στην αλλαγή νοοτροπίας συμβάλλει πρώτα η πολιτεία. Οι πολίτες θα αργήσουν, αλλά θα ακολουθήσουν.

ΣΟΛΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ είπε...

Νομίζω πάντως ότι πρέπει πρώτα να αλλάξουμε σαν άνθρωποι και να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αλόγιστα το αυτοκίνητο και μετά να τα βάλουμε με το κράτος και την τροχαία. Πιστεύω ότι ο Βόλος θα έπρεπε να είναι νο1 ποδηλατούπολη στην Ελλάδα, όπως ήταν παλιά. Αλλά ξέχασα, το ποδήλατο δεν είναι σικ...

Unknown είπε...

Την δεκαετία '50-'60, τον Βόλο τον έλεγαν η Κοπεγχάγη της Ελλάδας λόγω των πολλών ποδηλάτων.Σήμερα είναι το Los Angeles της Ελλάδος λόγω της τσιμεντοποίησης και της ρύπανσης.Αλλά όπως λέει ο Σόλωνας,δεν είναι sic.Ενώ το jeep για να κατεβαίνουμε στην Ερμού για καφέ να μας βλέπουν και να το παρκάρουμε στον πεζόδρομο του Αγ.Νικολάου

Entropia είπε...

Άλλο chic, άλλο sick. Ας μάθουμε τη διαφορά επιτέλους εμείς οι Βολιώτες, γιατί είναι τελείως sick αυτή η επιδειξιομανία. Συμμετέχουμε σε κάποιο διαγωνισμό ρε παιδιά και δεν το ξέρουμε; Για χαλλλλλαρά λίγο