Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ...


Το περάσαμε και αυτό. Μεταξύ Ρέμου και Βίσση,υποδεχτήκαμε την σημαία των Μεσογειακών Αγώνων.Με μια ωραία τελετή είναι αλήθεια. Με την Εστουντιαδίνα(που εάν δεν ήταν ο Νταλάρας δεν θα την είχαμε ανακαλύψει ακόμα),με επισήμους, αλλά χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΕΤΟΙΜΟ!Θα μου πείτε έχουμε χρόνο μέχρι το 2013.Ολο και κάποια τσαπατσουλιά της τελευταίας στιγμής θα γίνει.Θα κλαφτούμε στα τοπικά κανάλια,θα βοηθήσει λίγο ο Νάκος, εν όψει μάλιστα εκλογών υπάρχουν ελπίδες.Εάν δεν πιάσει τίποτα(ούτε το βουντού),το πολύ πολύ να χρησιμοποιήσουμε το λιμάνι για να παρκάρουν τα σκάφη οι επίσημοι,τα τσιπουράδικα να γλεντάνε αθλητές και παράγοντες,τα σκυλάδικα για την τελετή λήξης και οι αγώνες θα γίνονται στην Λάρισα.Τόσες εκδηλώσεις καταφέραμε να σπρώξουμε εκεί με την βλακεία που μας δέρνει...

1 σχόλιο:

Cpt. Jim είπε...

Αυτά υποσχέθηκαν:
«Για να έρθουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα, το 2007 και προτού ξεσπάσει η διεθνής οικονομική κρίση, η επιτροπή διεκδίκησης, με επικεφαλής τον Ισίδωρο Κούβελο και δεδομένη τη στήριξη της κυβέρνησης, έταξε σημαντικές παροχές στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων. Μεταξύ άλλων, η Ελλάδα είχε δεσμευτεί για την ανάληψη του κόστους μετακίνησης των μεσογειακών αποστολών (αθλητές, προπονητές, παράγοντες, εξοπλισμός, άλογα) από και προς τη Θεσσαλία. Υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων το 10% του εσόδων από χορηγίες, ποσό που αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των πέντε και επτά εκατομμυρίων ευρώ. Ανέλαβε να διοργανώνει κάθε χρόνο, από το 2008 ως το 2013 δωρεάν προπονητικά καμπ για 200 αθλητές μεσογειακών χωρών και σεμινάρια για 50 αθλητές στην αρχαία Ολυμπία. Στο φάκελο διεκδίκησης υπήρχε και η πρόταση να παραχωρηθούν δύο σπίτια του μεσογειακού χωριού σε κάθε χώρα που θα συμμετάσχει στους αγώνες, ώστε να διατεθούν στους καλύτερους αθλητές τους.
Μία σημαντική δέσμευση ήταν η δωρεάν παροχή του τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ (με προδιαγραφές Ολυμπιακών Αγώνων 2004) σε όλες τις χώρες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι οι χώρες δεν θα πληρώσουν για την αγορά τηλεοπτικών δικαιώματα στην οργανωτική επιτροπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική υποψηφιότητα είχε εγγυημένη τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων από την ΕΡΤ, όταν στην Ιταλία, η κρατική RAI δεν ανέλαβε τη μετάδοση των Μεσογειακών της Πεσκάρα, με αποτέλεσμα να ανέβει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής του τηλεοπτικού σήματος.
Εκτός από την άρτια διεξαγωγή των αγώνων στη Θεσσαλία η Ελλάδα δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει και την πρώτη πολιτιστική μεσογειάδα. Έτσι το πιστό αντίγραφο του πλοίου "Αργώ" θα ταξιδέψει στη Μεσόγειο, ώστε να διαφημίσει τη διοργάνωση».
Εφημερίδα «Μακεδονία» 28/06/2009